Високото съдържание на антоциани в землистия зеленчук има антираково действие, като активното вещество всъщност е червеният оцветител. Този червен оцветител не е токсичен за разлика от химическите противоракови средства .
Червеното цвекло, освен че има антираково действие, укрепва паметта, , използва се за да изчисти организма от токсините и да стабилизира имунната система, преодолява стомашно-чревните неразположения, като е изключително полезно при запек. При хора, страдащи от анемия е препоръчително да стане неизменна част от менюто - във вид на сок или витаминозна салата. Важно е да се знае, че ако не сте пили сок от червено цвекло трябва да започнете с малки дози, които постепенно да увеличавате.
Може да го смесите с морков или ябълка и ще получите сок, богат на витамини, тонизиращ и изключително полезен за здравето. Учените твърдят, че този простичък зеленчук пречиства кръвта и буквално извършва чудеса за организма.
Във видеото е показана една оригинална рецепта за мус с червено цвекло:
Най-вредните за обществото, когато негов...
балона се надува ,надува,надува...